Varjenje

Varjenje z robotom, ročno varjenje in točkovno varjenje so tri različne vrste varjenja, ki se razlikujejo po načinu izvedbe.

Varjenje na robotu

varjenje jekla, aluminija in nerjavecega jekla do velikosti izdelka 1500x1000x1200 in do 250 Kg

Varjenje z robotom je avtomatizirani proces varjenja, ki ga izvaja robotski sistem s programiranjem. Roboti lahko opravljajo varjenje v zapletenih geometrijskih oblikah z visoko stopnjo natančnosti in ponovljivosti. Ta postopek je zelo primeren za velikoserijsko proizvodnjo, kjer se želi zagotoviti konsistentna kakovost varjenih spojev.

Ročno varjenje

jekla, nerjavečega jekla in aluminija po MIG, MAG in WIG postopkih

Ročno varjenje je proces, pri katerem varilec ročno drži varilno palico in izvaja proces taljenja in združevanja kovinskih delov. To metodo se pogosto uporablja za manjše serije proizvodnje in za varjenje manjših kovinskih delov z zapletenimi oblikami, ki jih roboti ne morejo variti.

Točkovno varjenje

varjenje matic in vijakov.

Točkovno varjenje je postopek, pri katerem se dve ali več kovinskih delov združita skupaj s pomočjo točkovnega varilnega stroja. Pri tem procesu se točkovni varilni stroj segreje na zelo visoko temperaturo, da se deli talijo in se nato hitro ohladijo, da se ustvari močna in trajna povezava. Ta postopek se pogosto uporablja v avtomobilski industriji za varjenje kovinskih delov, ki tvorijo karoserijo vozila.

Galerija slik